AB-Containers-header-bedrijven-01.jpg
AB-Containers-header-bedrijven-02.jpg
AB-Containers-header-bedrijven-03.jpg

Dit jaar zijn wij wegens de bouwvakvakantie de volgende dagen gesloten:

Week 31: zaterdag 3 augustus
Week 32: maandag 5 t/m zondag 11 augustus (gehele week)
Week 33: zaterdag 17 augustus

Op deze dagen zullen wij geen containers plaatsen en is onze locatie niet open voor het aanleveren van afval.

Over AB Containers

 

AB Containers is een echt familiebedrijf dat door Arie Graveland in 2001 in 't Beijersche in Stolwijk is opgericht.

Op zijn 45ste levensjaar heeft Arie rigoureus het roer omgegooid en stopte hij met zijn werkzaamheden in de agrarische wereld. Hij kocht een vrachtwagen met vijf containerbakken en begon met het verhuren van deze afvalcontainers. Zijn zoon Arno Graveland hielp bij het opzetten van het bedrijf en werkte naast zijn eigen baan mee achter de schermen. De grote wens om zelfstandig te ondernemen trok Arno in 2012 over de streep om samen met zijn vader AB Containers beter op de kaart te zetten en de bedrijfsactiviteiten uit te breiden.

Mede door de grote betrokkenheid van alle medewerkers en de korte, directe lijnen die nog steeds enorm gewaardeerd worden breidde de klantenkring zich snel uit.

In 2015 is AB Containers verhuisd naar een grotere locatie aan de Smederijstraat in Bergambacht. Dat maakte een flinke groei mogelijk en inmiddels rijden er negen vrachtwagens rond, worden 800 containers verhuurd en zijn er 14 medewerkers in dienst.

Sinds 2020 beschikt AB Containers over een eigen moderne werkplaats. Dit stelt ons in staat het onderhoud aan onze vrachtwagens en voertuigen in eigen beheer uit te voeren. Hierdoor hebben we weinig stilstand en kunnen we eventuele gebreken aan onze auto’s snel herstellen wat de service aan onze klanten ten goede komt.

Sinds 2021 maakt AB Containers gebruik van een eigen sorteerlijn. Al het door ons ingezamelde bouw- en sloopafval wordt met behulp van de sorteerlijn gesorteerd in verschillende deelstromen. De deelstromen (zoals hout, puin, kunststof etc.) worden aangeboden voor de recycling zodat deze gesorteerde stoffen door middel van recycling opnieuw circulair worden toegepast. Doel is om zoveel mogelijk van de gesorteerde deelstromen toe te passen als nieuwe producten zoals bouwmaterialen of verhardingsmateriaal. Meer dan 90% van ons ingezamelde afval wordt op deze manier verwerkt en wordt dus opnieuw circulair toegepast. Het overige deel wordt verwerkt in een EVI. De warmte die vrijkomt bij de verbranding van het afval kan nuttig worden aangewend voor warmtedistributie (stadsverwarming), in de industrie of voor het opwekken van elektriciteit.

De core-business is professionele afvalcontainerverhuur en de verwerking van het afval. Als verlengstuk van deze diensten wordt ook sloop- en grondwerk uitgevoerd.

AB Containers zoekt het werk zoveel mogelijk dichtbij de thuisbasis, in de driehoek Rotterdam, Den Haag  en Utrecht. Zo kan de service verleend worden die gewenst is: snel, flexibel en efficiënt. Onder het motto 'afspraak is afspraak' en met aandacht voor een beter milieu.

AB CONTAINERS B.V.
Smederijstraat 2
2861 GP Bergambacht
info@abcontainers.nl
Tel. 0182 717 701

Volg ons op Facebook
en Instagram